Jordbærcarpaccio med mynteparfait

Når først parfaiten er lavet, evt. i god tid, kan du trylle en superflot dessert frem på nul-komma-fem!
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbærcarpaccio med mynteparfait

Når først parfaiten er lavet, evt. i god tid, kan du trylle en superflot dessert frem på nul-komma-fem!

Antal portioner

Dagen før - mynteparfait

Sukkerlage

  • 1 dl vand
  • 50 g sukker
  • 1 limefrugt - saft og skal heraf
  • 500 g jordbær

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Dagen før - mynteparfait

Bring sukker, vand og myntestængler med blade i kog under omrøring - kog 1-2 min. Pas på at sukkerlagen ikke koger for meget ind, så det bliver til sirup. Tag gryden af varmen og afkøl let. Fjern myntestængler. Pisk æggeblommer luftige og tilsæt den let afkølede flydende sukkerlage. Pisk til en tyk æggesnaps. Pisk fløden til et let skum og vend den i æggeblandingen sammen med hakkede mynteblade. Fordel straks blandingen i små forme og stil dem tildækkede i fryseren til dagen efter. Tag isen ud og stil den i køleskabet ca. ½ time inden servering.

Sukkerlage

Bring alle ingredienserne i kog og kog dem under omrøring i 2-3 min. Lad sukkerlagen afkøle helt.

Anretning

Tag 24 små jordbær fra og skær resten af jordbærrene i meget tynde skiver. Anret jordbærskiverne taglagt på 8 tallerkener. Er der flere jordbær, end der kan være på tallerkenerne, serveres de ved siden af. Den kolde sukkerlage pensles over jordbærrene og fordeles til sidst på tallerkenerne. Mynteparfaiten befries for formene - eller der laves kugler - og anrettes straks med mynteblade og hele jordbær. Serveres straks.

Tip

Du kan også fryse isen i en stor form - rør 3-4 gange under indfrysningen. Tag den ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før servering.

Tips

Mynteparfaiten kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 62 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Casablanca Valley, Chile

Til denne dessert skal serveres en hvid dessertvin på druen sauvignon blanc, fx en late harvest-udgave eller en sauternes Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade