Jordbærkoldskål med banan
15 min

Jordbærkoldskål med banan

En forfriskende koldskål med fyld af både jordbær og banan. Og med dejligt drys af sukkerristet rugbrød.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbærkoldskål med banan

En forfriskende koldskål med fyld af både jordbær og banan. Og med dejligt drys af sukkerristet rugbrød.

Antal portioner
  • 300 g frosne jordbær - letoptøede
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 vaniljestænger - kornene herfra
  • ½ liter Arla Yoggi® jordbær
  • 1 liter kærnemælk
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 3 bananer i skiver
  • 50 g smør
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 4 skiver groft rugbrød i grove stykker

Fremgangsmåde:

Skær de frosne jordbær i mindre stykker. Pisk sukker, vaniljekorn og yoghurt sammen i en stor skål. Tilsæt kærnemælk, citronsaft, jordbær og bananskiver. Smag til og stil koldskålen tildækket på køl.

Smelt imens smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt sukker og rugbrød og rist det ved jævn varme i ca. 8 min. - vend i rugbrødet af og til. Spis de lune, smørristede rugbrødsstykker til koldskålen.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,3 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 20 %
Print