Jordbærkoldskål med havregrynsdrys og frugtsalsa
30 min

Jordbærkoldskål med havregrynsdrys og frugtsalsa

Koldskål med både lækkert, sprødt drys og fyldig frugtsalsa, så kan man sagtens blive mæt.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbærkoldskål med havregrynsdrys og frugtsalsa

Koldskål med både lækkert, sprødt drys og fyldig frugtsalsa, så kan man sagtens blive mæt.

Antal portioner

Havregrynsdrys

  • 2 spsk ahornsirup
  • 2 spsk vand
  • 125 g havregryn (ca. 4 dl)
  • 50 g kokosmel (ca. 1½ dl)

Frugtsalsa

  • 1 agurk
  • 1 galiamelon i små tern
  • 100 g finthakkede soltørrede abrikoser
  • 2 spsk ahornsirup
  • 12 kardemommekapsler - frøene herfra

Fremgangsmåde:

Havregrynsdrys

Rør ahornsirup og vand sammen. Bland sirupvandet med havregryn og kokosmel. Kom havregrynsdrysset i en lille bradepande og rist det midt i ovnen - vend rundt et par gange under ristningen.

Frugtsalsa

Skræl imens agurken. Fjerne kernerne med en teske og skær agurken i små tern. Vend agurk, melon, abrikoser og ahornsirup sammen. Knus kardemommefrøene, fx i en morter og vend de knuste frø i salsaen. Stil frugtsalsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Server koldskålen sammen med havregrynsdrys og frugtsalsa.

Tip

I stedet for kardemommekapsler kan man bruge 1 tsk stødt kardemomme.

Ristning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 24 %
Print