Jordskoksalat med blåskimmelost
45 min

Jordskoksalat med blåskimmelost

Prøv denne jordskoksalat med blåskimmelost og sprødstegt spegeskinke. Den er frisk, syrlig og smager fantastisk. Den egner sig til frokost såvel som tilbehør til aftensmaden.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordskoksalat med blåskimmelost

Prøv denne jordskoksalat med blåskimmelost og sprødstegt spegeskinke. Den er frisk, syrlig og smager fantastisk. Den egner sig til frokost såvel som tilbehør til aftensmaden.

Antal portioner

Dressing

  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk hvid balsamicoeddike
  • friskkværnet peber
  • 2½ liter salat revet i grove stykker

Hertil

  • 900 g stegt kød, fx dyreryg, kalvekoteletter eller okseculotte
  • 360 g landbrød

Fremgangsmåde:

Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver - læg dem efterhånden i vand tilsat citronsaft, så de ikke bliver misfarvede. Stil jordskokkerne tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Fordel spegeskinken på ovnens rist. Stil risten på en plade med bagepapir og steg skinken midt i ovnen. Hak osten fint.

Dressing

Pisk olie, eddike og peber sammen.

Lad jordskokkerne dryppe af i en sigte og tør dem. Vend dressingen sammen med jordskokkerne.

Ved serveringen

Anret salat, jordskokker med dressing og skimmelost lagvis i et stort fad. Bræk den sprøde skinke i mindre stykker og fordel dem i salaten.

Tips

I stedet for hvid balsamicoeddike kan man anvende hvidvinseddike. Salaten i sig selv egner sig glimrende som frokostret til 3 personer.

Stegetid

Sæt spegeskinken i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

Drikkevarer

Fyldig, tør hvidvin, fx fadlagret sauvignon blanc fra Loire.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 38 %
Print