Jule-figenlassi

Lassien smager af julens krydderier og har en diskret figenaroma.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jule-figenlassi

Lassien smager af julens krydderier og har en diskret figenaroma.

Antal portioner
  • 2 tørrede figner, uden stilk
  • ½ dl vand
  • 1 Sri Lanka-kanelstang eller hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2-3 hele allehånde
  • 2-3 hele nelliker
  • ca. 1/8 tsk fintrevet muskatnødder
  • evt. 50 g moden bananer (renset vægt)
  • 3½ dl Arla A38® naturel 1,5%
  • 2 isterninger

Fremgangsmåde:

Start med at lægge fignerne i blød i vandet. Lad dem trække i ca. 10 min.

Kom alle krydderierne op i en elektrisk kaffemølle eller i en morter. Kværn, indtil der opstår et fint pulver. Kom krydderierne og resten af ingredienserne op i en blender. Tilsæt figner og figenvandet og blend indtil lassien har en ensartet tekstur. Nydes med det samme.

Tips

Lav dobbelt portion, eller mere af krydderiblandingen, så har du til et par dage.

Ønsker du en mindre syrlig og mere sød lassi, erstattes lidt af yoghurten med en tilsvarende mængde mælk.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 1070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 7 %
Print