Julelagkage med vaniljefrosting

En smagfuld julelagkage med lag af blød vaniljefrosting. Kagen er fyldt med de bedste krydderier fra den søde juletid og toppet med masser af spiseligt julepynt.
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

Julelagkage med vaniljefrosting

En smagfuld julelagkage med lag af blød vaniljefrosting. Kagen er fyldt med de bedste krydderier fra den søde juletid og toppet med masser af spiseligt julepynt.

ca. 10 stykker

Antal portioner

Kagebunde

  • 150 g blødt smør
  • 200 g rørsukker (ca. 2¼ dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 2 æg
  • 300 g hvedemel (ca. 3¼ dl)
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 spsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk natron
  • 2½ dl kærnemælk

Vaniljefrosting

Pynt

  • småkager, fx Julekager - se opskrift i link
  • sølvkugler
  • spiseligt glimmer

Fremgangsmåde:

Kagebunde

Pisk smør, sukker og salt luftigt. Rør æggene i et af gangen. Bland mel, krydderier og natron sammen i en skål og sigt det i smørblandingen. Tilsæt mælk og rør til dejen er ensartet. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 18 cm i diameter) - smør siderne. Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad den køle helt af i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret. Skær evt. den rundede top af kagen. Del kagen i tre med en brødkniv, så du får tre ens, flade kagebunde.

Vaniljefrosting

Bland vaniljekornene med lidt flormelis for at få kornene skilt ad. Pisk vanilje, flormelis og smør godt sammen til frostingen er ensartet og luftig. Vend forsigtigt skyr i - pisk evt. kortvarigt for at få frostingen ensartet og uden klumper.

Smør to af kagebundene med ca. halvdelen af vaniljefrostingen (ca. ½ cm. tykt). Læg de to kagebunde med vaniljefrosting ovenpå hinanden på et kagefad og placer den sidste kagebund øverst. Tryk kagen let sammen. Fordel et tyndt lag frosting på hele kagen, fx med en paletkniv. Stil kagen i køleskabet i ca. ½ time - eller i fryseren i ca. 15 min., så frostingen bliver hård. Fordel resten af frostingen på hele kagen. Start med toppen og glat derefter siderne til du opnår en ensartet overflade. Brug evt. en savtakket dejskraber til at lave et fint rillemønster i frostingen. Pynt kagen med småkager, chokolader, sølvkugler og glimmer.

Bagetid

Ca. 60 min. ved 175° - traditionel ovn.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 39 %
Print