Julesalat med kokos
30 min

Julesalat med kokos

Frisk kokos får man ikke tit! Her serveres den i en god kombination af surt, sødt, salt og bittert.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Julesalat med kokos

Frisk kokos får man ikke tit! Her serveres den i en god kombination af surt, sødt, salt og bittert.

Antal portioner

Tilbehør

  • 100 g flutes i skrå skiver

Fremgangsmåde:

Læg osten i fryseren i ca. 25 min. - så er den lettere at skære i tynde skiver. Skær kokoskødet i tynde strimler. Kom strimlerne i en tør pande og rist dem under omrøring, først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 4 min. eller til de er gyldne og sprøde. Skær skal og hinder af de 4 appelsiner - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med.

Ved serveringen

Skær de brændte figner i halve og osten i tynde skiver. Anret figner og ost på tallerkener sammen med julesalatblade og appelsinfileter. Pynt med kokosstrimler.

Tip

: Prik hul i "øjnene" af kokosnøden med et søm og hæld kokosmælken fra. Læg nøden i et viskestykke og slå den hårdt mod fx en haveflise. Løsn kokoskødet fra skallen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,9 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 37 %
Print