Kakaosmør

Lækkert hjemmelavet smørepålæg - velegnet til brød og kiks.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kakaosmør

Lækkert hjemmelavet smørepålæg - velegnet til brød og kiks.

25 serveringer pr. portion

Antal portioner
  • 250 g smør
  • 250 g flormelis (ca. 4 3/4 dl)
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 2½ spsk kakao

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en lille gryde ved jævn varme, men uden at det bruner. Tag gryden af varmen og rør resten af ingredienserne i. Kom blandingen i en skål og stil den tildækket i køleskabet. Rør i kakaosmørret 3-4 gange, mens det køler af. Kom kakaosmørret i et glas med låg og stil det i køleskabet til næste dag. Server det kolde kakaosmør sammen med kiks eller brød til fx en brunch eller eftermiddagsforkælelse.

Tip

Kakaosmør kan stå i køleskabet i ca. 2 uger.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,3 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 63 %
Print