Kalkunburger i kartoffelbolle
1 timer

Kalkunburger i kartoffelbolle

....en burger hvor bollen er en flækket bagt kartoffel - det var da værd at prøve. Fyldet er en lækker auberginecreme, stegte kalkunschnitzler m.m.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkunburger i kartoffelbolle

....en burger hvor bollen er en flækket bagt kartoffel - det var da værd at prøve. Fyldet er en lækker auberginecreme, stegte kalkunschnitzler m.m.

Antal portioner
  • 1 aubergine

Kartoffelbolle

  • 4 bagekartofler (ca. 1 kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Auberginecreme

  • 25 g smør
  • 4 kalkunschnitzler (ca. 500 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter skyllet feldsalat
  • 4 store blommetomater i skiver (ca. 300 g)
  • 1 rødløg i tynde skiver (ca. 100 g)
  • evt. 4 grillspyd

Fremgangsmåde:

Skær toppen af auberginen og halver den. Del den yderligere engang på langs, således at der er 4 stykker. Læg stykkerne på en plade med bagepapir med skærefladen nedad. Bag auberginerne øverst i ovnen og lad dem køle helt af i køleskabet.

Kartoffelbolle

Vask kartoflerne godt og del hver katoffel i tre skiver på langs. Læg dem på en plade med bagepapir, drys med salt og peber og bag kartoffelskiverne nerderst i ovnen - under auberginerne.

Auberginecreme

Rør imens fraiche med citronskal, salt og peber og stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min.Tag skindet af auberginerne med en gaffel og kasser det. Hak "kødet" groft og bland det med cremen. Smag til.

Lad smørret blive gyldent i en pande og brun schnitzlerne ca. 1½ min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg schnitzlerne ca. 2 min. - vend dem 1-2 gange. Drys schnitzlerne med salt og peber, tag dem op og hold dem varme.

Ved serveringen

Læg kalkunburgerne sammen således: En skive kartoffel - herpå salat, kød og den midterste kartofffelskive. Så tomat og løg og afslut med et kartoffellåg. Anret auberginecremen i en lille skål ved siden af. Stik evt. et grillspyd igennem for at holde burgeren sammen.

Bagetid, auberginer

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Bagetid, kartofler

Ca. 50 min. ved 225° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 22 %
Print