Kalkungryde med timian og løse ris
30 min

Kalkungryde med timian og løse ris

Dejlig nem kalkungryde, serveres til kogte ris.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkungryde med timian og løse ris

Dejlig nem kalkungryde, serveres til kogte ris.

Antal portioner
  • 500 g kalkunbryst
  • 1½ spsk rapsolie
  • 2 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 6 gulerødder i skrå skiver
  • 3 porrer i skrå skiver
  • 1 tsk tørret timian
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 3 spsk hvedemel
  • ¾ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)

Fremgangsmåde:

Skær kalkunkødet i tynde strimler (ca. 1 x 5 cm). Varm fedtstoffet i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt kødet og svits det ved kraftig varme i ca. 2 min. Kom vand, bouillonterning, grøntsager, timian og fløde ved. Bring retten i kog, skru ned og kog ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Rør mel og vand sammen i en skål. Vend jævningen i retten sammen med salt og peber. Lad kalkungryden koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 19 %
Print