Kalkunmedaljoner med rødløgssauce

Røget bacon og ostesauce giver smag og fylde til retten. Serveres med pasta og grønt.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkunmedaljoner med rødløgssauce

Røget bacon og ostesauce giver smag og fylde til retten. Serveres med pasta og grønt.

Antal portioner

Kalkunmedaljoner

  • 4 kalkunschnitzler (ca. 125 g)
  • 4 skiver bacon
  • bomuldssnor
  • 10 g smør
  • friskkværnet peber

Rødløgssauce

  • 4 grofthakkede rødløg
  • 100 g Buko® Naturel
  • 1 tsk hvedemel
  • 2 dl vand
  • 1 tsk hønsebouillon-pulver
  • et nip groft salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 500 g frisk grøn pasta
  • 600 g smørsauterede grøn squash i stave

Pynt

  • brøndkarse

Fremgangsmåde:

Kalkunmedaljoner

Skub hver kalkunschnitzel sammen til en rund medaljon, læg en skive bacon omkring hver medaljon g bind bomuldssnor om. Lad smørret blive gyldent i en pande. Læg medaljonerne på siden og steg dem hele vejen rundt, så baconen bliver stegt - ca. 4 min. i alt. Vend medaljonerne og steg dem ved jævn varme, ca. 8 min. på hver side. Tag medaljonerne op, drys med peber og lad dem hvile godt tildækket.

Rødløgssauce

Kom de hakkede løg i stegesmørret og svits dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Rør ost og mel sammen og rør 1 dl af vandet i. Hæld løgene over i en gryde, tilsæt resten af vandet og bouillonpulveret. Bring løgblandingen i kog og hæld ostejævningen i under omrøring. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag saucen til.

Fjern snoren fra medaljonerne, anret dem på et fad og server sammen med rødløgssauce, smørsauterede squash og pasta.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 28 %
Print

Vin match

Chardonnay Stellenbosch, Sydafrika

Til denne lette ret vil en fadlagret hvidvin på chardonnay-druen være rigtig god, gerne en oversøisk version Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bacon