Kalkunschnitzler med fyldig karrysauce og perlerug

Perlerug er let polerede hele rugkerner. De har en dejlig let syrlig smag, som vi også kender fra rugbrød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkunschnitzler med fyldig karrysauce og perlerug

Perlerug er let polerede hele rugkerner. De har en dejlig let syrlig smag, som vi også kender fra rugbrød.

Antal portioner
  • 4 dl perlerug - polerede rugkerner
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 4 kalkunschnitzler (ca. 125 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fyldig karrysauce

Pynt

  • strimlet agurker

Fremgangsmåde:

Skyl perlerugen godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rugperlerne ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun kalkunschnitzlerne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 2 min. vend af og til. Tag schnitzlerne op, drys med salt og peber og hold dem varme.

Karrysauce

Lad resten af smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. og tilsæt sauce og salt. Bring retten i kog. Lad abrikoserne dryppe af i en sigte og kom dem i panden sammen med asparges og agurk. Bring atter retten i kog. Tag panden af varmen, rør forsigtigt saucejævner i og kog den fyldige karrysauce ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til.

Tip

I stedet for perlerug kan man servere ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 649,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 21 %
Print