Kalv i dild

Denne smagfulde sauce passer skønt til kalvekød. Server med små, pillede kartofler.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalv i dild

Denne smagfulde sauce passer skønt til kalvekød. Server med små, pillede kartofler.

Antal portioner
  • 1 kg kalvebove uden ben
  • 10 hvide peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 1½ bundt dild
  • 2 tsk groft salt

Sauce

Pynt

  • dild

Tilbehør

  • 1 kg pillede små kartofler

Fremgangsmåde:

Kødet skylles og kommes i en gryde med vand, som lige netop dækker kødet. Koges op ved ikke alt for kraftig varme og skummes, hvorefter det koger langsomt færdigt sammen med peberkorn, laurbærblade, dild og salt. Det hele koger, til kødet er mørt, ca. 1 time.

Sauce

Smørret smeltes, melet røres i og derefter den varme kalvebouillon og mælk. Saucen koger igennem 2-3 min. og derefter tilsættes fraiche. Hvis saucen bliver for tyk, tilsættes der yderligere lidt kalvebouillon. Hakket dild drysses i, og saucen smages til med salt og peber.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 42 %
Print