Kalvebov med bønner og kålpølser

Dejlig krydret gryderet, der fint kan laves dagen før. Server med landbrød og sennep.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvebov med bønner og kålpølser

Dejlig krydret gryderet, der fint kan laves dagen før. Server med landbrød og sennep.

Antal portioner

Bønner, dagen før

  • 500 g tørrede bønner, fx butter beans
  • 2 liter vand til iblødsætning
  • 2 kg kalvebove uden ben
  • 50 g smør eller andet fedtstof
  • 6 zittauerløg i halve
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 flaske pilsnerøl (33 cl)
  • 1 spsk sukker
  • 4 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kogning af bønner

  • 2 liter vand
  • 2 spsk lagereddike
  • 50 g smør
  • 3 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 spsk groft salt
  • 5 kålpølser
  • 2 dl kogevand fra bønnerne

Pynt

  • grofthakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 400 g landbrød
  • 125 g sennep

Fremgangsmåde:

Bønner, dagen før

Skyl bønnerne og sæt dem i blød i vand i mindst 8 timer. Kasser udblødningsvandet.

Puds grove sener og hinder af kødet og skær det i 16 store stykker. Lad smørret blive gyldent i en stor stegegryde. Brun 4-5 stykker bov ad gangen. Brun dem på alle sider (ca. 2 min. i alt). Tag kødet op efterhånden som det er brunt. Kom alt kødet tilbage i gryden sammen med løg, tomater, øl, sukker, salt og peber. Kog retten ved jævn varme og under låg ca. 1 time og 45 min. eller til kødet er mørt.

Kogning af bønner

Bring imens vand, eddike, smør, laurbærblade, peberkorn og salt i kog i en gryde. Tilsæt bønnerne og kog dem ved svag varme og under låg ca. 40 min. eller til de er møre. Tag 2 dl vand fra og hæld bønnerne til afdrypning i en sigte.

Skær kålpølserne i halve og kom dem ned til kalveboven sammen med de 2 dl bønnevand og de kogte bønner. Kog retten ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. Smag til.

Ved serveringen

Server kalvebov med bønner og kålpølser i dybe tallerkener. Pynt med persille og spis retten med kniv, gaffel og ske.

Tip

Retten kan med fordel laves færdig og stå fra dag til dag.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 32360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 118,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 41 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Côtes-du-Rhône, Frankrig

Til denne fyldige ret vil en rødvin fra Sydfrankrig eller fx Côtes-du-Rhône fungere rigtig godt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv