Kalvekoteletter med balsamico og glaserede grøntsager
45 min

Kalvekoteletter med balsamico og glaserede grøntsager

En rigtig dejlig ret, fuld af smag. Lige til at spise, når det er koldt derude og den står på regn og rusk...men kan naturligvis også spises i solskin!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvekoteletter med balsamico og glaserede grøntsager

En rigtig dejlig ret, fuld af smag. Lige til at spise, når det er koldt derude og den står på regn og rusk...men kan naturligvis også spises i solskin!

Antal portioner

Grov kartoffelmos

  • 1 kg melede kartofler i grove stykker
  • ¾ liter vand
  • 15 g smør
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl kogende sødmælk

Glaserede løg og gulerødder

  • 25 g smør
  • 250 g pillede skalotteløg eller perleløg
  • 4 gulerødder i 1 cm skrå skiver
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk honning
  • ½ dl vand
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kalvekoteletter

  • 4 kalvekoteletter (ca. 175 g)
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl mørk balsamicoeddike

Pynt

  • finthakkede friske timianblade
  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Grov kartoffelmos

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand - uden salt. Kog dem i ca. 20 min. eller til de er meget møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre i gryden. Mos dem til en grov mos. Rør smør, salt, peber og den kogende mælk i - bevar den grove konsistens. Smag til og hold kartoffelmosen varm.

Glaserede løg og gulerødder

Lad imens halvdelen af smørret blive gyldent i en gryde. Tilsæt chalotteløgene og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. eller til de har fået lidt farve. Tilsæt gulerødderne og steg dem med i ca. 2 min. Hæld hvidvinseddiken ved og lad den dampe næsten væk. Tilsæt resten af smørret, honning, vand, salt og peber. Skru ned til svag varme og damp grøntsagerne under låg i ca. 10 min. Smag til.

Kalvekoteletter

Bank koteletterne let med håndroden. Varm en pande ved kraftig varme, til den er godt varm. Brun koteletterne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til jævn varme, tilsæt en fjerdedel af smørret og steg koteletterne ca. 2 min. på hver side. Tag koteletterne af panden, drys med salt og peber og hold dem varme.

Tør panden af med et stykke køkkenrulle. Hæld balsamicoeddiken i panden og kog den ved kraftig varme i ca. 1 min. eller til den begynder at tykne. Tilsæt resten af smørret og hæld balsamicoskyen i en lille varm skål.

Ved serveringen

Anret koteletterne med kartoffelmos og glaserede grøntsager. Hæld lidt balsamicosky over kødet og server resten til. Pynt kartoffelmosen med en blanding af hakket timian og citronskal.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 34 %
Print

Vin match

Corvina, rondinella Bardolino, Italien

Den lette, røde vin fra Bardolino i Italien fungerer rigtig godt til balsamico, og her vil den være skøn til kødet også Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv