Kalvemørbrad med frossen peberfløde og blåbærsky

En oplagt festmiddag for dig, som gerne vil gøre lidt ekstra ud af det.
Bedømmelse (23 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvemørbrad med frossen peberfløde og blåbærsky

En oplagt festmiddag for dig, som gerne vil gøre lidt ekstra ud af det.

Antal portioner

Frossen peberfløde

  • 1 kg pillede skalotteløg
  • 1¼ kg skrubbede små kartofler
  • 50 g smør - smeltet
  • 2 spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 1½ tsk groft salt

Blåbærsky

  • 25 g smør
  • 200 g blåbær
  • 1½ dl mørk balsamicoeddike
  • 1½ dl honning

Kalvemørbradbøffer

  • 1 afpudset kalvemørbrad (ca. 1¼ kg)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • blåbær og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 400 g dampede haricots verts

Fremgangsmåde:

Frossen peberfløde

Pisk fløde, salt og peber til et meget let skum. Stil peberfløden tildækket i fryseren i ca. 1½ time - rør af og til. Læg samtidig 6 spiseskeer i fryseren. Form den letfrosne peberfløde til "æg" med en ske, dyppet i varmt vand. Læg 6 af "æggene" på de frosne skeer og læg dem tilbage i fryseren. Form resten af peberfløden til "æg" og læg dem på en bakke i fryseren til servering.

Bland løg, kartofler, smør, rosmarin og salt i en stor bradepande. Bag grøntsagerne midt i ovnen.

Blåbærsky

Lad smørret smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits blåbærrene i ca. 2 min. Tilsæt eddike og honning og kog ind ved jævn varme i 20-25 min. til det tykner let. Si blåbærskyen og smag til.

Kalvemørbradbøffer

Skær imens enderne af mørbraden, så den bliver nogenlunde lige tyk. Rul mørbraden stramt ind i plastfolie - luk folien med en knude i enderne. Kom mørbraden i kogende vand og kog den ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag kødet op og kom det straks i iskoldt vand. Fjern folien og skær kødet ud til 6 bøffer. Lad en grillpande blive meget varm. Grill bøfferne på alle sider (ca. 3 min. i alt). Drys med salt og peber.

Tip

Peberfløden kan laves et par dage i forvejen. Lad den tø i køleskabet ca. 1½ time og pisk den op med en elpisker. Form den letfrosne peberfløde til "æg" og følg ovenstående fremgangsmåde.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 22320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 33 %
Print

Vin match

Nero d'avola Sicilien, Italien

Et lækkert vinvalg til denne luksusret vil være en rødvin på druen nero d'avola fra Sicilien Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød