Kalvepostej med tranebær og glaserede valnødder

Der er ikke mange der spiser postej længere, men det er synd og skam for det smager dejligt!
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvepostej med tranebær og glaserede valnødder

Der er ikke mange der spiser postej længere, men det er synd og skam for det smager dejligt!

Opskriften gælder for 10 personer

Marinerede tranebær

  • 100 g soltørrede tranebær
  • 1 dl orangelikør fx grand marnier

Kalvepostej

Glaserede valnødder

  • 1 lille, tørret, stærk rød chilipeber
  • 100 g valnøddekerner
  • 65 g sukker
  • ½ dl vand
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 spsk vand

Dressing

  • 2½ spsk lage fra tranebærrene
  • 2 tsk rapsolie
  • 1 spsk vand

Salat

  • 1 icebergsalat revet i grove stykker
  • 1 rødløg i tynde, halve ringe
  • 5 forårsløg i tynde, skrå skiver

Tilbehør

  • 250 g flutes

Fremgangsmåde:

Marinerede tranebær

Læg tranebærrene i en skål og hæld orangelikøren over. Lad det trække tildækket i køleskabet i 2 døgn.

Kalvepostej

Befri leveren for sener og hinder. Skær leveren i små stykker, og blend den sammen med fløde og æg i ca. 2 min. eller til det er jævnt. Hæld den blendede lever - gennem en sigte - over i en skål. Rør leveren sammen med smeltet smør, salt og peber. Hæld blandingen i 2 smurte ovnfaste porcelænsforme (a ca. 1 liter). Bag postejerne midt i ovnen til de er hævede og faste. Lad postejerne køle af og stil dem tildækket i køleskabet til næste dag.

Glaserede valnødder

Hak den tørrede chili fint (ca. ¼ tsk) og kom den i en pande sammen med valnødder, sukker, vand og appelsinskal. Varm blandingen op ved kraftig varme og under omrøring til sukkeret er brunt og brusende. Tilsæt 1 spsk vand og vend hurtigt rundt i nødderne. Spred nødderne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Knæk dem fra hinanden, og opbevar de glaserede valnødder i en dåse.

Dressing

Pisk lage, olie og vand sammen.

Ved serveringen

Pynt postejerne med lidt tranebær og valnødder. Anret salat og de to slags løg på et serveringsfad sammen med resten af tranebær og valnødder. Dryp lidt dressing over salaten og server resten til.

Tip

Kalvepostejen, kan laves to dage før og opbevares i køleskab. De glaserede valnødder kan opbevares i en tætsluttende dåse 2-3 dage.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 26340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 63 %
  • Alkohol: 2 %
Print

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Her skal serveres en fydlig rødvin med noget sødme fx en valpolicella ripasso Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød