Kalveroulader med ost, rosmarin og tomatsmørsauce
45 min

Kalveroulader med ost, rosmarin og tomatsmørsauce

Møre, lækre kalveroulader med cheddarost. Serveres med purerede kartofler.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalveroulader med ost, rosmarin og tomatsmørsauce

Møre, lækre kalveroulader med cheddarost. Serveres med purerede kartofler.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 20 skiver kalveinderlår (ca. 1½ kg)
  • 500 g Castello® Cheddar Matured
  • 25 g smør
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ liter hvidvin
  • 2½ tsk sukker
  • 10 friske rosmarinkviste

Tomatsmørsauce

  • 2½ zittauerløg
  • 5 fed hvidløgsfed
  • 5 spsk smør
  • 2 dåser hele tomater
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2½ spsk hakkede friske basilikumblade
  • 2½ kg kogte kartofler
  • ½ liter varm mælk
  • 50 g smør

Fremgangsmåde:

Læg kødskiverne mellem to lag plastfolie og bank dem ud til ca. 3 mm tykkelse. Skær osten ud i tynde skiver med en ostehøvl. Fordel osten på kødstykkerne. Rul kødstykkerne sammen og hold dem samlet med fx en tandstik. Brun rouladerne i smør i en stegepande. Drys med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad. Kog vin og sukker ind i stegepanden - til der er ca. halvdelen tilbage. Hæld lagen over rouladerne og garner med rosmarinkviste. Steg rouladerne færdige midt i ovnen.

Tomatsmørsauce

Pil løg og hvidløg og hak dem. Sautér dem i 2 spsk smør i en gryde i ca. 5 minutter. Tilsæt tomater, salt og peber. Lad saucen koge i ca. 20 minutter og rør af og til. Tilsæt resten af smørret under omrøring. Tilsæt basilikum. Server kalverouladerne med sovs og purerede kartofler.

Tip

Tomatsaucen tages af varmen og blendes med smørret. Tomatsaucen sigtes og tilsættes basilikum inden servering.

Stegetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 32720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,4 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Primitivo Puglia, Italien

Til denne lækre ret skal der serveres en blød rødvin med lidt sødme, fx en vin på primitivo-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød