Kalveruller
1 timer

Kalveruller

Kalvekød og bacon rullet til en fin roulade og serveret med rodfrugtmos. En nyfortolkning af en klassisk ret.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalveruller

Kalvekød og bacon rullet til en fin roulade og serveret med rodfrugtmos. En nyfortolkning af en klassisk ret.

Antal portioner

Rodfrugtmos

  • 1 kg kartofler i mindre stykker
  • 300 g knoldselleri i mindre stykker
  • 300 g pastinakker i mindre stykker
  • 300 g persillerødder i mindre stykker
  • 7 dl vand
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kalveruller

Pynt

  • frisk, hakket kruspersille

Tilbehør

  • 100 g tyttebærsyltetøj

Fremgangsmåde:

Rodfrugtmos

Kom kartofler, rodfrugter og vand i en stor gryde og bring grøntsagerne i kog. Kog ved jævn varme og under låg i ca. ½ time, eller til grøntsagerne er møre. Hæld vandet fra. Mos grøntsagerne med fx en kartoffelstøder og smag mosen til med salt og peber.

Kalveruller

Læg kødstykkerne på et stort skærebræt og fordel herpå peber, bacon og persille. Rul kødet sammen og bind snor om. Lad smørret gyldne i en sauterpande. Brun kødrullerne på alle sider, ca. 3 min. i alt. Hæld vand ved og steg kødet ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til kødet er mørt. Vend rullerne under stegningen. Tag kalverullerne op, fjern snorene og lad kødet hvile tildækket. Si skyen og kog den ind til der er ca. 1 dl tilbage. Hæld saucen i skyen og bring blandingen i kog. Smag til. Læg rullerne i saucen.

Ved serveringen

Anret kalverullerne med lidt af saucen, rodfrugtmos og tyttebærsyltetøj. Pynt med persille og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 43,9 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 31 %
Print

Vin match

Pinot Noir Californien, USA

Til denne ret vil en oversøisk rødvin på pinot noir-druen være lækker, fx fra Californien i USA Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv