Kalveskank med rodfrugtkager
60+ min

Kalveskank med rodfrugtkager

Kalveskank med rodfrugtkager er en opskrift der har det hele - og lidt til. Velsmagende kalveskank, fyldig og lækker sauce og festlige rodfrugtkager. Glæd dig.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalveskank med rodfrugtkager

Kalveskank med rodfrugtkager er en opskrift der har det hele - og lidt til. Velsmagende kalveskank, fyldig og lækker sauce og festlige rodfrugtkager. Glæd dig.

Antal portioner
  • 4 skiver kalveskank i alt
  • 25 g smør
  • 2 zittauerløg
  • 3 dl små kviste af kruspersille
  • 6 små hvidløgsfed i halve
  • 1 tsk groft salt
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon

Sauce

Rodfrugtkager

Tilbehør

  • 200 g flutes

Fremgangsmåde:

Skær 3-4 snit i kanten af hver kalveskank. Lad smørret gyldne i en stegegryde, og brun kødet ad 2 gange. Læg løg, persille, hvidløg, salt og peber ned mellem kødet i stegegryden. Hæld rødvin og grønsagsbouillon ved. Lad kødet koge ved svag varme og under låg i 1¾-2¼ time, til kødet er mørt. Vend det et par gange under kogningen. Tag kødet op af gryden og hold det varmt.

Sauce

Si stegeskyen over i en gryde og kog den ind uden låg til ca. 3 dl (ca. 3 min.). Tilsæt chalotteløg og piskefløde. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt saucejævner under omrøring og kog saucen godt igennem i ca. 1 min. Smag til.

Rodfrugtkager

Pisk æg og mel sammen i en røreskål og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør blandingen godt sammen. Lad smørret gyldne i en pande, og steg 8 små ca. 2 cm tykke rodfrugtkager (ca. 6 cm i diameter). Steg dem, ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side.

Ved serveringen

Hæld saucen over kalveskanken.

Tip

I stedet for kalveskank kan anvendes okseskank.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 58 %
Print

Vin match

Pinot Noir Bourgogne, Frankrig

Her skal serveres en rigtig god rødvin på druen pinot noir, meget gerne fra Bourgogne i Frankrig, og gerne en 1. cru eller grand cru Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv