Kalvesteg med sherrysauce
60+ min

Kalvesteg med sherrysauce

Perfekt til gæster når der skal skrues op for charmen. Glæd dig til at sætte tænderne i det møre kalvekød.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalvesteg med sherrysauce

Perfekt til gæster når der skal skrues op for charmen. Glæd dig til at sætte tænderne i det møre kalvekød.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 2½ kg kalvefilet med fedtkant - skåret af kalvekam
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¾ liter vand

Sherrysauce

Vindruekompot

  • 50 g smør
  • 600 g forårsløg i skrå stykker
  • 800 g halve blå og grønne vindruer uden sten
  • 200 g grofthakkede valnøddekerner
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 3 kg kogte aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Rids kalvekødets fedtkant. Bind bomuldsgarn om stegen 5-6 steder, så den holdes sammen. Læg stegen på en rist i bradepanden og drys med salt og peber. Brun stegen nederst i ovnen. Skru ned og hæld vand i bradepanden. Steg kalvestegen færdig nederst i ovnen. Tag stegen ud efter ca. 40 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 65°. Steg evt. kalvestegen færdig de sidste 10 min. Lad den hvile tildækket i ca. ½ time.

Sherrysauce

Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til der er ca. 1 dl. Tilsæt sauce, salt og peber. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt sherry og smag saucen til.

Vindruekompot

Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits halvdelen af forårsløgene i ca. 5 min. Tilsæt halvdelen af vindruer, valnøddekerner, salt og peber. Svits i yderligere ca. 1 min. Smag vindruekompotten til og server straks. Svits resten på samme måde, evt. lige før anden servering.

Bruning

Ca. 15 min. ved 250°.

Stegetid

Ca. 50 min ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 39360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 67,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 33 %
  • Alkohol: 1 %
Print

Vin match

Pinot Noir Californien, USA

Til denne ret vil en oversøisk rødvin på pinot noir-druen være lækker, fx fra Californien i USA Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til kalv