Kammuslinger asian style
30 min

Kammuslinger asian style

En varm og luksuriøs forret med spændende asiatiske smage.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kammuslinger asian style

En varm og luksuriøs forret med spændende asiatiske smage.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 6 rosenkål i kvarte
  • 200 g shiitakesvampe i mindre stykker
  • 1 stort fed hvidløgsfed i tynde skiver
  • ½ lille mild rød chilipeber i tynde strimler
  • 25 g smør
  • 3 spsk japansk sojasauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 10 g smør
  • 12 kammuslinger
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 1 dl grofthakkede friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg rosenkål og svampe i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg og chili og steg i yderligere ca. 1 min. Hæld grøntsagerne i et fad og hold dem varme.

Lad smørret brune i panden og rør soja, citron og ingefær heri. Smag til og hæld saucen over grøntsagerne.

Lad smørret blive gyldent i panden og steg muslingerne ca. 2 min. på hver side. Fordel muslingerne på grøntsagerne og pynt med koriander. Server straks.

Tip

I stedet for shitakesvampe kan du bruge champignon.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,8 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 19 %
  • Fedt: 51 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til denne aromatiske ret bør serveres en halvtør hvidvin på riesling-druen, fx en "kabinett" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Lidt også om vin til jomfruhummer