Kanelhveder
60+ min

Kanelhveder

Lune hveder duftende af kanel og serveret med kanelsmør. Dejlig både St. Bededag og til hygge i december.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kanelhveder

Lune hveder duftende af kanel og serveret med kanelsmør. Dejlig både St. Bededag og til hygge i december.

Opskriften gælder for 16 personer

  • 50 g smør
  • ¼ liter sødmælk
  • 35 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk groft salt
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)

Kanelsmør

  • 50 g blødt smør
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 spsk rørsukker

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og hæld det i mælken. Rør gæren ud heri. Rør æg, sukker, kanel og salt ud i væsken. Tilsæt noget af melet og rør dejen til en grød, inden resten af melet tilsættes. Ælt dejen sammen med let hånd - gem lidt mel. Dejen må ikke blive tung. Lad dejen hæve tildækket ca. ½ time. Ælt den igennem og form 16 boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, ret tæt sammen. Lad dem efterhæve i ca. 20 min.

Bag hvederne midt i ovnen. De skal være lyse. Lad dem køle af. Flæk dem og rist dem let gyldne på skærefladen på en brødrister eller under grill øverst i ovnen - uden bagepapir.

Kanelsmør

Rør det bløde smør med kanel og sukker, og læg det i en skål. Stil kanelsmørret i køleskabet, indtil hvederne skal spises. Kanelsmørret kan også smøres på de flækkede hveder, inden de ristes i ovnen. Så smelter smørret ned i brødet.

Hveder kan efterhæve ved damp, så bliver de ekstra luftige. Stil den tildækkede bageplade i ovnen på øverste rille. Stil bradepanden på nederste rille og fyld den med kogende vand. Skift vandet ud et par gange. Luk ovndøren. Efter hævetiden tages pladen med bollerne ud af ovnen, mens ovnen varmes op til 200°.

Bagetid

Ca.15 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 34 %
Print