Karamelliseret løgmarmelade til skimmelost

Lækker klisteret....på den gode måde. Løgmarmeladen er krydret og rigtig fin til skimmelosten. Du kan også servere den til en god kraftig gul ost.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karamelliseret løgmarmelade til skimmelost

Lækker klisteret....på den gode måde. Løgmarmeladen er krydret og rigtig fin til skimmelosten. Du kan også servere den til en god kraftig gul ost.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 100 g brun farin
  • 6 zittauerløg i halve ringe
  • 1 dl vand
  • 1 tsk fintrevet muskatnød
  • 1 stjerneanis
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g blødt smør
  • 5 tynde skiver rugbrød
  • 2 tsk stødt kardemomme

Fremgangsmåde:

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en sauterpande. Lad sukkeret smelte uden omrøring ved jævn til kraftig varme. Tilsæt løgene og vend dem godt rundt i sukkeret. Kom vand, muskatnød, stjerneanis og salt i panden og kog løgmarmeladen ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Tag låget af panden og kog marmeladen ved svag varme i ca. 20 min. eller til marmeladen er karamelliseret - test efter ca. 10 min, hvordan stiv marmeladen er som kold. Lad den færdige løgmarmelade køle af.

Smør rugbrødet med smør, drys med kardemomme og smør igen. Skær hver brødskive i 4 strimler. Læg rugbrødsstrimlerne på en plade med bagepapir og rist dem øverst i ovnen.

Fordel løgmarmeladen i 10 små skåle - ca. 2 spsk pr. skål. Skær osten i 10 rustikke stykker og læg et stykke ost i hver skål. Pynt med et par rugbrødsstrimler.

Ristning

Ca. 7 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,7 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 42 %
Print