Karamelrand med flødeis

Der er dømt tredobbelt nydelse, når karamelranden serveres med den ovenud lækre karamelflødeskum og en god vaniljeflødeis.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karamelrand med flødeis

Der er dømt tredobbelt nydelse, når karamelranden serveres med den ovenud lækre karamelflødeskum og en god vaniljeflødeis.

8 personer pr. potion

Antal portioner
  • 200 g sukker
  • 2 dl vand
  • 5 æg
  • 1 spsk sukker
  • ½ liter mælk

Fremgangsmåde:

Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til det er gyldent. Beklæd en randform med ca. halvdelen af karamellen. Kog resten af karamellen af med vandet, under omrøring, til en tynd sirup. Lad siruppen køle af og gem den til til karamelflødeskummet.

Pisk æggene let sammen med sukker og mælk, si blandingen og hæld den i randformen. Stil formen i en bradepande med vand og bag karamelranden i vandbad midt i ovnen. Lad karamelranden køle af.

Pisk fløden til et let skum og smag det til med karamelsirup. Vend karamelranden ud på et fad og server den straks sammen med karamelflødeskum, is og eventuelt overskydende karamelsirup.

Tip

I stedet for en stor karamelrand kan du lave 8 små anretninger - så hver gæst får sin egen.

Bagetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 125°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13370 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Pedro ximenez Jerez, Spanien

Til denne søde dessert skal serveres en ligeledes sød vin. Prøv den søde pedro ximenez-sherry, også kendt som "px" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade