Karbonader og ostegratineret broccoli
45 min

Karbonader og ostegratineret broccoli

En lækker ostesaucen henover grøntsagerne og ind i ovnen - det kan de fleste lide....også børnene.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karbonader og ostegratineret broccoli

En lækker ostesaucen henover grøntsagerne og ind i ovnen - det kan de fleste lide....også børnene.

Antal portioner
  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1 dl finthakket kruspersille
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Pynt

  • kviste af kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Kom broccoli og bønner i kogende vand tilsat salt. Kog grøntsagerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag og fordel dem derefter i et ovnfast fad. Vend pastasauce, chili og salt sammen og hæld det over broccoli og bønner. Gratiner grøntsagerne midt i ovnen.

Rør imens kød, persille, salt og peber sammen og form det til 4 store karbonader. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun karbonaderne ca. 1 min. på hver side. Tag karbonaderne op og læg dem i et ovnfast fad. Stil karbonaderne ind ved siden af grøntsagerne efter ca. 5 min. og gratiner dem med de sidste 10 min.

Tips

I stedet for broccoli kan du bruge blomkål. Vil man have en meget stærk ret, kan man lade være med at fjerne de hvide vægge i chilifrugterne - det er der meget af styrken sidder. Man kan "skrue op og ned" for styrken afhængig af hvor meget af de hvide vægge man tager med.

Gratinering

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,7 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 30 %
Print