Karbonader og porrecreme

En karbonade er en fladtrykt kugle af hakket kød stegt som en bøf. Ordet karbonade kommer af, at man oprindeligt ristede kødet over glødende trækul (carbon = kul).
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karbonader og porrecreme

En karbonade er en fladtrykt kugle af hakket kød stegt som en bøf. Ordet karbonade kommer af, at man oprindeligt ristede kødet over glødende trækul (carbon = kul).

Antal portioner

Karbonader

  • 400 g hakket svinekød (3-7% fedt)
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Porrecreme

Tilbehør

  • 1¼ kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Karbonader

Form 8 små karbonader og vend dem i en blanding af mel, salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg karbonaderne ved jævn varme i ca. 9 min. - vend af og til. Tag karbonaderne af panden og hold dem varme.

Porrecreme

Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog porrerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Tilsæt pastasauce, chili, salt og peber. Bring porrecremen i kog under omrøring og smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 26 %
Print