Kardemommefondant

Formidabel chokoladekage, der med sit flydende indre vil gøre indtryk på de fleste.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kardemommefondant

Formidabel chokoladekage, der med sit flydende indre vil gøre indtryk på de fleste.

Antal portioner
  • 100 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 100 g blødt smør
  • 4 spsk sukker
  • 3 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 20 kardemommekapsler - knus frøene (ca. 1½ tsk)
  • 1 nip havsalt, fx maldon

Pynt

  • 1 spsk flormelis
  • 7 kardemommekapsler - knus frøene (ca. ½ tsk)

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Hak chokoladen groft og smelt halvdelen i en skål over vandbad. Tag gryden af varmen og tilsæt resten af chokoladen og lad det smelte. Lad chokoladen køle let af. Pisk smør og sukker hvidt. Pisk æggene i et ad gangen - pisk godt mellem hvert æg. Bland mel, kardemomme og salt sammen og vend det i smørblandingen sammen med chokoladen. Fordel dejen i 4 smurte muffinsforme (a ca. 1½ dl). Bag de 4 kardemommefondanter nederst i ovnen - de skal virke ubagte/løse i midten. Tag forsigtigt kagerne ud af formene og anret dem på tallerkener. Pynt med flormelis - drysset gennem en sigte og drys med knust kardemomme. Server straks sammen med flødeskum.

Tips

Gør kagerne klar indtil bagning - stil dem tildækkede i køleskabet til de skal i ovnen.

OBS

Vend ikke kagerne ud på en bagerist - så løber fyldet ud af toppen!

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 72 %
Print