Kardemommeis med marinerede abrikoser
60+ min

Kardemommeis med marinerede abrikoser

Dejlig isdessert med en intens smag af friskstødt, hel kardemomme. Det giver en helt anderledes dejlig smag at anvende hel kardemomme - og det er nemt!
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kardemommeis med marinerede abrikoser

Dejlig isdessert med en intens smag af friskstødt, hel kardemomme. Det giver en helt anderledes dejlig smag at anvende hel kardemomme - og det er nemt!

Antal portioner

Kardemommeis

Marinerede abrikoser

  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 dl vand
  • 2 spsk akaciehonning
  • ½ pose safrantråde

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Kardemommeis

Kom kardemommekapslerne i en morter og stød dem. Pil skallerne fra, så kun de små sorte frø er tilbage. Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og kardemomme til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til et let skum og bland den med æggesnapsen. Hæld isen i en metalform (ca. 1½ liter) og dæk den med alufolie. Frys isen 4-5 timer.

Marinerede abrikoser

Halver abrikoserne. Bring vandet i kog i en lille gryde og tilsæt honning, safran og abrikoser. Lad blandingen koge i ca. 3 min. Hæld abrikoserne i en skål og lad dem marinere 3-4 timer.

Server isen med de marinerede abrikoser og pynt med mynte. Stil isen i køleskabet ca. 20 min. før servering hvis den er for hård.

Tips

Isen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 59 %
Print