Kardemommekrydrede julesmåkager

Varme krydderier, lime og sødme - disse små kager er skønne og egner sig også til at spise på andre tidspunkter af året.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kardemommekrydrede julesmåkager

Varme krydderier, lime og sødme - disse små kager er skønne og egner sig også til at spise på andre tidspunkter af året.

3 småkager pr. person

Opskriften gælder for 25 personer

  • 250 g smør
  • 375 g hvedemel (ca. 6½ dl)
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk stødt kardemomme
  • 1 spsk stødt ingefær

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en gryde og lad det blive nøddebrunt. Bland mel og de øvrige ingredienser sammen i en skål. Hæld smørret - uden bundfald - i skålen og bland det sammen med en ske - til det smuldrer - eller klumper sammen. Form kagerne til uregelmæssige klumper - tag en skefuld dej og form den i hånden - klem den sammen. De må gerne have forskellig form. Læg de små kager på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen - én plade ad gangen.

Lad kagerne køle af og tril dem i flormelis - så de ligner små snebolde.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 46 %
Print