Kardemommekrydret bulgursalat med bolsjebeder

Lun salat med smørristede bolsjebeder, der vendes med appelsinfileter og purløg. Dertil en dressing med ingefær og appelsinsaft.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kardemommekrydret bulgursalat med bolsjebeder

Lun salat med smørristede bolsjebeder, der vendes med appelsinfileter og purløg. Dertil en dressing med ingefær og appelsinsaft.

Antal portioner
  • 125 g grønne linser, fx fra Puy (ca. 1½ dl)
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 180 g bulgur (ca. 2 dl)
  • 6 grønne kardemommekapsler
  • 2 stjerneanis

Ingefærdressing

  • 15 g smør
  • 400 g skrællede bolsjebeder i halve skiver
  • 1 tsk groft salt
  • 300 g appelsinfileter - af 4 appelsiner
  • 1 dl fintklippet purløg
  • friskkværnet peber

Pynt

  • purløg

Tilbehør

  • 200 g ristet groft brød

Fremgangsmåde:

Kom linserne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 4 min. Tilsæt bulgur, kardemommekapsler og stjerneanis og kog i yderligere ca. 10 min. Hæld det overskydende vand fra og lad linser og bulgur køle af. Fjern kardemommekapsler og stjerneanis.

Ingefærdressing

Vend fraichen med appelsinsaft, ingefær og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bederne i ca. 3 min. og drys med salt. Vend de stegte beder, appelsinfileter, purløg og peber sammen med bulgur og linser. Server bulgursalaten med det sprøde ristede brød.

Tip

Er du ekstra vild med kardemomme, kan du pille frøene ud af de kogte kardemommekapsler og vende dem sammen med linserne og bulguren - så får man indimellem et lille kardemommeknas.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 55,2 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 20 %
Print