Kærnemælksfromage med hindbær

Kærnemælk er en skøn syrlig mælkevariant, der har fået nyt fokus i det nordiske køkken.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kærnemælksfromage med hindbær

Kærnemælk er en skøn syrlig mælkevariant, der har fået nyt fokus i det nordiske køkken.

Antal portioner
  • 6 blade husblas
  • 2 æggeblommer (ca. 2 spsk)
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 4 dl kærnemælk

Pynt

  • friske hindbær

Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca 10 min. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukker og vaniljekorn. Rør kærnemælken sammen med "æggesnapsen". Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål over vandbad. Rør ca. 1 dl af kærnemælksblandingen i husblassen og rør straks herefter husblasblandingen tilbage i kærnemælksblandingen. Stil det tildækket i køleskabet i ca. 1 time - eller til der kan trækkes streger i fromagen - den må ikke være stiv.

Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig og vend begge dele i kærnemælksblandingen. Vend til sidst forsigtigt hindbærrene i - de må gerne gå lidt i stykker, så der dannes lyserøde striber i fromagen. Hæld fromagen i portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt desserten med hindbær lige inden serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 52 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

En sød hvidvin på riesling-druen vil være dejlig hertil, fx en feinherbst eller kabinett fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade