Karolineblommekager
60+ min

Karolineblommekager

Dejlige luftige kager med svesker og mandler. Kan også laves som én stor kage.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karolineblommekager

Dejlige luftige kager med svesker og mandler. Kan også laves som én stor kage.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 3 spsk rørsukker

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Skær en lille åbning i hver sveske og læg 1-2 smuttede mandler i hver sveske. Fordel de fyldte svesker i bunden af 12 små portionsskåle (ca. 7½ cm i diameter). Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Kom fløde, smør og vaniljekorn i en gryde og bring det til kogepunktet. Pisk den varme fløde i "æggesnapsen". Fordel blandingen over sveskerne. Læg bagepapir over kagerne og bag dem midt i ovnen. Stil kagerne på køl evt. til næste dag.

Ved serveringen

Drys kagerne med et jævnt lag rørsukker og brænd overfladerne med en gasbrænder eller under ovnens grill - til sukkeret er karamelliseret. Server kold flødeskum til.

Tip

I stedet for at lave 12 små kager kan du lave en stor. Brug et tærtefad (ca. 25 cm i diameter). Bagetiden er 45 min. ved 175° og hviletid i slukket ovn ca. 15 min. Den store kage skal ikke karamelliseres.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175° - sluk for ovnen og lad kagerne stå i yderligere ca. 10 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 68 %
Print