Karrypande og mangosalsa

En dejlig ret med eksotisk smag og en spændende krydret salsa.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karrypande og mangosalsa

En dejlig ret med eksotisk smag og en spændende krydret salsa.

Antal portioner

Mangosalsa

  • 1 moden mangofrugt i små tern
  • 1 uskrællet æble i små tern, fx gråsten
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 spsk hakkede friske korianderblade
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk akaciehonning
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 spsk hakkede friske korianderblade

Tilbehør

  • 320 g brune ris, parboiled

Fremgangsmåde:

Mangosalsa

Vend forsigtigt mango og de øvrige ingredienser sammen. Stil mangosalsaen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en sauterpande. Brun kødet i ca. 1½ min. og tag det op. Lad resten af fedtstoffet blive varmt i panden. Kom karry i og lad det bruse af. Svits løgene i ca. 2 min. Tilsæt fløde og kog det ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Kom det brunede kød tilbage i panden sammen med sukkerærter og salt. Varm retten igennem og smag til.

Kom karrypanden i en varm skål. Pynt med koriander og server retten sammen med mangosalsa og ris.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,9 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 25 %
Print