Karrysuppe med æbler og spidskommen

Ønsker du at lave din egen karrysuppe fra bunden er her grundopskriften på en god cremet klassiker.
Fryseegnet
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karrysuppe med æbler og spidskommen

Ønsker du at lave din egen karrysuppe fra bunden er her grundopskriften på en god cremet klassiker.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1½ tsk ostindisk karry
  • 2 zittauerløg i grove stykker
  • 1 skrællet æble i stykker, fx belle de boskoop
  • 3 spsk løse ris, parboiled
  • ¾ liter hønsebouillon
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk hvedemel
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Kom karry i og lad det bruse af. Svits løg og æblestykker ca. 1 min. og tilsæt ris, bouillon, spidskommen og sukker. Kog suppen ved svag varme og under låg ca. 20 min., til risene er møre. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Hæld den tilbage i gryden og tilsæt salt og peber. Rør mel og 1 spsk fløde sammen. Rør resten af fløden i og pisk jævningen i suppen. Bring suppen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 57 %
Print