Karrysuppe med stegt torsk, æble og selleri

Dejlig, nem og hurtig suppe med fisk og grønt, som får et ekstra pift af hvidløgsrugbrødet.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karrysuppe med stegt torsk, æble og selleri

Dejlig, nem og hurtig suppe med fisk og grønt, som får et ekstra pift af hvidløgsrugbrødet.

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 500 g renset torskefilet uden skind
  • ½ tsk groft salt
  • 6 skiver groft rugbrød
  • 1 lille pillet fed hvidløgsfed
  • 1 spsk smeltet smør
  • ½ knoldselleri i små tern
  • 6 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 2 syrlige æbler i mundrette bidder, fx gråsten
  • 1 dl friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Bring suppen i kog i en tykbundet gryde– rør af og til.

Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Del torskefileten i 8 lige store stykker. Brun fiskestykkerne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 2 min. Drys med salt.

Rist imens rugbrødet godt på en brødrister. Gnid brødet med hvidløg på den ene side og pensel med flydende fedtstof.

Kom de 2 slags selleri og æbler i suppen. Bring den atter i kog under omrøring. Kom suppen i en stor, varm skål, pynt med koriander og server sammen med de stegte torskestykker og hvidløgsrugbrød.

Tip

I stedet for koriander, kan du drysse suppen med hakket bredbladet persille.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,6 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %
Print