Kartoffelbrød med stegte løg

Kartoffelbrødene gratineres med blå- og hvidskimmelost og serveres straks.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelbrød med stegte løg

Kartoffelbrødene gratineres med blå- og hvidskimmelost og serveres straks.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 rødløg i tynde både
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 - 8 ristede, tykke skiver landbrød
  • 200 g pillede, kogte kartofler i skiver
  • 150 g Høng® Klosterkrone
  • ½ dl fintklippet purløg
  • ¼ tsk havsalt, fx maldon
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt løg, salt og peber. Steg løgene ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min.

Læg de ristede brødskiver på et stykke bagepapir. Fordel de stegte løg på brødet og stik kartoffelskiver ned i løgene. Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag kartoffelbrødene midt i ovnen, ca. 5 min. Skær osten i skiver, fordel dem på brødene og bag dem det sidste ½ min. Stil kartoffelbrødene på et fad. Læg de rødløg, der evt. er faldet af, på toppen og drys med purløg, salt og peber. Server straks.

Bagetid

Ca. 5½ min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 41 %
Print