Kartoffelfad og stegt laks med æblesalsa

Den saftige æblesalsa giver friskhed og flotte farver til laksen og de bagte rodfrugter.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelfad og stegt laks med æblesalsa

Den saftige æblesalsa giver friskhed og flotte farver til laksen og de bagte rodfrugter.

Antal portioner
  • ½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce
  • 800 g skrællede melede kartofler i skiver
  • 2 groftrevne zittauerløg (ca. 200 g)
  • 2 groftrevne æbler, fx jonagold (ca. 200 g)
  • 200 g groftrevet knoldselleri
  • 3 tsk fintrevet muskatnød
  • 2 tsk groft salt

Æblesalsa

  • 2 æbler i små tern, fx jonagold (ca. 200 g)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk finthakket zittauerløg
  • 1 dl finthakket kruspersille
  • ¼ tsk groft salt
  • 500 g renset laksefilet uden skind
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Kom ca. halvdelen af ostesaucen i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 28 cm). Fordel halvdelen af kartoflerne i fadet. Bland løg, æbler, selleri, muskat og salt og kom de revne grøntsager på kartoflerne. Fordel resten af kartoflerne og resten af saucen i fadet. Pres kartoflerne godt ned i saucen og bag kartoffelfadet midt i ovnen - læg evt. bagepapir over, hvis overfladen er ved at blive for mørk.

Æblesalsa

Bland æbleternene med citronskal og -saft og vend dem sammen med resten af ingredienserne. Lad salsaen trække i mindst 10 min. og smag til.

Skær laksefileten i 4 lige store stykker. Læg dem i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min. Vend laksestykkerne, drys med salt og peber og steg ved jævn varme i ca. 5 min. Kom laksestykkerne i et fad og drys noget af æblesalsaen over. Server med resten af salsaen og kartoffelfadet.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 30 %
Print