Kartoffelkage med banan og appelsin

Kartoffelkage med banan og appelsin er en opskrift der giver en smagfuld og lækker kage. Kagen har dejlig frisk smag af appelsin og sødme fra akaciehonning og banan.
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelkage med banan og appelsin

Kartoffelkage med banan og appelsin er en opskrift der giver en smagfuld og lækker kage. Kagen har dejlig frisk smag af appelsin og sødme fra akaciehonning og banan.

12 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 200 g blødt smør
  • 2 dl akaciehonning
  • 5 æg
  • 250 g kogte, mosede kartofler
  • 1 moden, most banan
  • ¼ tsk groft salt
  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 appelsiner - skal og saft

Pynt

  • sigtet flormelis
  • appelsiner i både

Fremgangsmåde:

Pisk smør og akaciehonning sammen. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Pisk æggeblommerne i honningblandingen. Bland kartofler og banan sammen og kom det i honningblandingen sammen med salt. Bland mel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen. Tilsæt skal og saft fra appelsinerne. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 28 cm i diameter). Bag kagen nederst i ovnen. Afkøl kagen i formen i ca. ½ time.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 18140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,4 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 42 %
Print