Kartoffelmos med hjertesauce
60+ min

Kartoffelmos med hjertesauce

Hjertegryde - til dig selv og dine udkårne. Indmad er sundt, men vi spiser alt for lidt af det!
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelmos med hjertesauce

Hjertegryde - til dig selv og dine udkårne. Indmad er sundt, men vi spiser alt for lidt af det!

Antal portioner
  • 2 svinehjerter (ca. 275 g)
  • 25 g smør
  • 3 zittauerløg i kvarte
  • 3 dl vand
  • 1 spsk delikatessepaprika
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 gulerødder i 2 cm stykker

Kartoffelmos

  • 1 kg melede kartofler i mindre stykker
  • ½ knoldselleri i mindre stykker
  • 4 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 25 g smør
  • 1½ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Rens, skyl og tør hjerterne godt. Skær dem i små tern. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde og brun løgene i ca. 2 min. Tag løgene op. Kom resten af smørret i gryden og brun hjerterne i ca. 2 min. Tilsæt vand og krydderier. Lad hjerterne koge ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Tilsæt gulerødder og de brunede løg. Kog videre ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Rør kvark og mel sammen i en skål. Tilsæt vandet lidt efter lidt. Rør jævningen i hjertesaucen og lad den koge ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Kartoffelmos

Bring kartofler, selleri og vand i kog i en gryde. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra og damp kartofler og selleri tørre. Mos grøntsagerne groft, evt. med en kartoffelstøder. Vend mælk og smør i, tilsæt salt og smag kartoffelmosen til.

Tips

Hjertesauce kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 23 %
Print