Kartoffelmos med teriyakimarineret oksekød

Teriyaki er både navnet på en japansk ret og på den sauce man marinerer kødet i. Teriyakisaucen giver en dejlig fylde af både salt, sødme og umami.
Bedømmelse (45 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelmos med teriyakimarineret oksekød

Teriyaki er både navnet på en japansk ret og på den sauce man marinerer kødet i. Teriyakisaucen giver en dejlig fylde af både salt, sødme og umami.

Antal portioner
  • 500 g wokstrimler af okseklump
  • 3 spsk teriyakisauce - japansk grill- og stegesauce
  • 1 spsk rapsolie
  • 6 gulerødder i mundrette bidder (ca. 400 g)
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 1 lille fed hakket hvidløgsfed
  • ½ tsk groft salt
  • 1 dl strimlede krydderurter, fx basilikum

Tilbehør

  • teriyakisauce - japansk grill- og stegesauce

Fremgangsmåde:

Kom wokstrimler og teriyakisauce i en plastikpose egnet til madvarer. Ryst posen så det bliver godt blandet. Lad kødet marinere i køleskabet i mindst ½ time.

Kog vand og kartofler i en tykbundet gryde ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Gem ca. 1½ dl kogevand. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Mos dem groft, fx med en grydeske og vend fløde, kogevand og salt i. Varm kartoffelmosen igennem og smag til.

Lad olien blive varm i en pande. Svits gulerødderne i ca. 3 min. Tilsæt tomater, hvidløg og salt og svits i yderligere ca. 1 min. Tag grøntsagerne op og hold dem varme. Kom de marinerede wokstrimler i panden og braiser dem ved kraftig varme i ca. 1½ min. Bland grøntsagerne med kødet.

Kom kartoffelmosen i en varm skål. Hæld kød og grøntsager over, pynt med basilikum og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8410 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,8 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 22 %
Print