Kartoffelmos og linser med chilisvampe

Prøv denne lækre og vegetariske opskrift på kartoffelmos og linser med chilisvampe. Retten er indeholder både sunde linser, cremet kartoffel og smagfulde champignon.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelmos og linser med chilisvampe

Prøv denne lækre og vegetariske opskrift på kartoffelmos og linser med chilisvampe. Retten er indeholder både sunde linser, cremet kartoffel og smagfulde champignon.

Antal portioner
  • 1 kg melede kartofler i grove stykker
  • ¾ liter vand
  • 25 g smør
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¼ liter kogende mælk
  • 100 g røde linser (ca. 1¼ dl)
  • 1¾ dl grøntsagsbouillon
  • ¾ tsk groft salt

Chilisvampe

  • 250 g markchampignoner i grove stykker
  • 250 g shiitakesvampe i grove stykker
  • 100 g hasselnøddekerner
  • ¼ tsk tørrede chiliflager
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske timiankviste eller bredbladet persille

Tilbehør

  • 300 g dampede sukkerærter

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand - uden salt. Kog dem i ca. 20 min., eller til de er meget møre. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre i gryden. Mos dem fx med en kartoffelstøder og rør smør, salt, friskkværnet peber og kogende mælk i. Smag til og hold kartoffelmosen varm.

Bring bouillon, linser og salt i kog i en gryde. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 8 min. Lad dem hvile i gryden under låg.

Svampe med chili og hasselnødder

Del svampe, hasselnødder og chili i to portioner. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg den ene portion ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tag svampene af panden, og steg den anden portion. Drys hele portionen med salt og peber.

Ved serveringen

Anret kartoffelmos og linser lagvis i et dybt, varmt fad. Hæld chilisvampene over, pynt med frisk timian eller persille og server svampe og sukkerærter til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 40 %
Print