Kartoffelmos

Kartoffelmos er en lækker og mættende ret. Denne opskrift er nem at tilberede og smager dejligt.
Bedømmelse (90 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelmos

Kartoffelmos er en lækker og mættende ret. Denne opskrift er nem at tilberede og smager dejligt.

Antal portioner
  • 1 kg kartofler
  • 1½ dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.

Tips

Kartofler, der skal moses, bør altid koges uden salt. Kartoffelmos er velegnet som tilbehør til mange sammenkogte retter, fx gullash og bankekød. En rest kartoffelmos kan røres op med mælk og lægges over en sammenkogt ret, som et låg. Gratineres i ovnen til retten er gennemvarm.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 38 %
Print