Nyd det gode
Kartoffelpandekage med hytteostsalat
Bedømmelse  (1)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Kartoffelpandekage med hytteostsalat

Lækre kartoffelpandekager - pandekager på en ny måde.

Antal portioner

Hytteostsalat

  • 150 g bacon i tynde skiver
  • 2 tomater
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 3 melede kartofler
  • 2 søde kartofler
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 150 g blade af egeløvsalat
  • 1 rødløg i tynde både

Hytteostsalat

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg derefter baconskiverne til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Knæk baconen i mindre stykker. Halver tomaterne og fjern de våde kerner. Skær tomatkødet i tern. Rør hytteosten sammen med hvidløg, baconstykker og tomattern. Lad hytteostsalaten stå tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Smag til.

Skræl de 2 slags kartofler og riv dem groft. Bland kartoflerne med salt og peber. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegepande (ca. 21 cm i diameter). Pres kartoffelblandingen godt sammen i panden og steg "pandekagen" ved jævn varme i ca. 15 min. Lad kartoffelpandekagen glide over på et stort grydelåg. Kom resten af smørret på kartoffelpandekagen og læg panden over som låg. Vend den hurtigt rundt og steg videre ved jævn varme i ca. 15 min. Skær kartoffelpandekagen i mindre trekanter og server dem varme sammen med hytteostsalat, salat og løg.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 24 %