Kartoffelpizza med rygeost
60+ min

Kartoffelpizza med rygeost

Sprød kartoffelpizza med masser af smag fra bl.a. rygeost, kapers og lufttørret okseindelår - og ansjoser, hvis man er til det.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelpizza med rygeost

Sprød kartoffelpizza med masser af smag fra bl.a. rygeost, kapers og lufttørret okseindelår - og ansjoser, hvis man er til det.

Antal portioner

Grov pizzabund

  • 25 g gær
  • ¼ liter vand - lillefingervarmt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 125 g fuldkornsspeltmel (ca. 2¼ dl)
  • 225 g pizzamel (ca. 4 dl)
  • 600 g kartofler i meget tynde skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • 4 porrer i meget tynde ringe
  • 1 liter vand
  • 50 g ansjosfileter
  • 175 g Thranes Mejeri® røgeost 0,4%
  • 100 g kapersbær
  • 125 g bresaola - lufttørret okseinderlår

Pynt

  • porrer

Fremgangsmåde:

Grov pizzabund

Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt olie, salt og de 2 slags mel (hold lidt pizzamel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Sæt 2 bageplader til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en rund plade (ca. 34 cm i diameter). Læg pizzabundene på to stykker bagepapir.

Skyl kartoffelskiverne i vand og tør dem rigtig godt. Vend kartoflerne med olie, læg dem i et tyndt lag på pizzabundene og drys med salt. Træk et stykke bagepapir over på den ene varme bageplade og bag den første pizza midt i ovnen. Tag den ud efter ca. 15 min. Bag den anden pizza på samme måde - mens den første venter. Kom porrerne i en gryde med kogende vand og blancher dem ca. 1 min., til de er faldet sammen. Lad porrerne dryppe godt af i en sigte. Fordel de blancherede porrer, ansjosfileter og rygeost (små bunker ost hist og her) på de 2 pizzaer og bag dem færdige, en ad gangen, i ca. 5 min. Kom kapersbær og bresaola på de varme pizzaer. Pynt med porretop og server straks.

Tip

Ansjoserne er en intens oplevelse. De kan udelades og erstattes af en ¼ tsk ekstra salt.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 18 %
Print