Kartoffelsalat med chilisauce
60+ min

Kartoffelsalat med chilisauce

Frikadeller med kartoffelsalat er en gammel klassiker som er vellidt af mange og som kan spises både ude og hjemme.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsalat med chilisauce

Frikadeller med kartoffelsalat er en gammel klassiker som er vellidt af mange og som kan spises både ude og hjemme.

Antal portioner
  • 1¼ kg faste kartofler, fx aspargeskartofler
  • ½ liter vand
  • 2 tsk groft salt

Dressing

  • ½ liter Arla A38® Ylette
  • 1 finthakket grøn peberfrugt
  • 2 spsk hakket frisk purløg
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk delikatessepaprika
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • purløg

Hertil

  • 12 frikadeller

Fremgangsmåde:

Kom kartofler, vand og salt i en gryde. Bring vandet i kog og kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. De skal være møre, men stadig faste. Pil kartoflerne og lad dem køle af.

Dressing

Vend imens ylette sammen med de øvrige ingredienser. Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen. Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Smag den til.

Tips

Kartoffelsalaten kan tilberedes i god tid, fx dagen før. I stedet for pillekartofler kan salaten tilberedes med skrællekartofler. Skær de skrællede kartofler i ½ cm tykke skiver. Kom dem i ½ liter kogende vand tilsat 2 tsk groft salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld kartoffelskiverne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend de afdryppede kartoffelskiver i dressingen. Kartoffelsalaten smager også godt sammen med stegt oksekød eller kogt, røget skinke.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 31 %
Print