Kartoffelsalat med rucoladressing

Rustik kartoffelsalat lavet med store kartoffelbåde, hele små tomater og oliven.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsalat med rucoladressing

Rustik kartoffelsalat lavet med store kartoffelbåde, hele små tomater og oliven.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 2½ kg bagekartofler
  • 1¼ dl olivenolie
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing

Anretning

  • 75 g renset rucolasalat
  • 500 g cherrytomater eller blommetomater
  • 200 g sorte oliven med sten, fx kalamata

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne grundigt og skær hver kartoffel i 6 både. Kom kartoflerne i en stor skål og vend dem sammen med olivenolie, salt og peber. Fordel bådene på 2 plader med bagepapir og bag kartoflerne midt i ovnen - til de er gyldne.

Dressing

Blend rucola med hvidløg og tilsæt olien lidt ad gangen til en jævn dressing. Vend olieblandingen sammen med det syrnede produkt, salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Anret kartoflerne lagvist med rucolasalat, cherrytomater og oliven på et stort fad. Server dressingen i en skål ved siden af.

Tips

Kartoflerne kan stå tildækket i køleskabet op til to døgn. Dressingen bør røres kort før servering. Du kan også bruge skyr til dressingen i stedet for græsk inspireret yoghurt.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 50 %
Print