Kartoffelsalat med skimmelost og granatæblekerner
30 min

Kartoffelsalat med skimmelost og granatæblekerner

Granatæblekerne er meget smukke. De smager godt og er både saftige og sprøde.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsalat med skimmelost og granatæblekerner

Granatæblekerne er meget smukke. De smager godt og er både saftige og sprøde.

Antal portioner
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk dijon-honningsennep
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse hvide bønner, fx cannellinibønner
  • 600 g kogte kartofler i tern
  • 400 g dampede haricots verts
  • 100 g renset feldsalat i buketter
  • 100 g Castello® creamy Blue eller hvidskimmelost 38%, fx Castello® White
  • 125 g bresaola - lufttørret okseinderlår i tynde skiver
  • 100 g kerner fra granatæble (ca. 1½ dl)
  • 3 spsk ristede, salte græskarkerner

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Rør appelsinsaft, sennep, salt og peber sammen i en stor skål. Skyl de hvide bønner og lad dem dryppe af i en sigte. Vend kartofler, de hvide og de grønne bønner sammen med appelsinmarinaden. Læg en rede af feldsalat i et fad og anret de marinerede grøntsager ovenpå. Fordel ost og bresaola på salaten og drys med granatæblekerner og græskarkerner. Server kartoffelsalaten sammen med ristet rugbrød.

Tips

Kartoflerne kan være med eller uden skræl. Og kartofler og bønner kan være enten lune eller kolde.

I stedet for bresaola kan du bruge roastbeef.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 56,1 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 27 %
Print