Kartoffelsalat

Nem og fedtfattig opskrift på en dejlig kartoffelsalat med syltede asier, karry og mager fraiche. Kartoffelsalaten er perfekt til stegt kød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsalat

Nem og fedtfattig opskrift på en dejlig kartoffelsalat med syltede asier, karry og mager fraiche. Kartoffelsalaten er perfekt til stegt kød.

Antal portioner
  • 1 kg mellemstore kartofler
  • ½ liter vand
  • 2 tsk groft salt

Dressing

  • ½ liter Cheasy® fraiche 5%
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 dl finthakket syltede asier
  • 1 spsk asielage
  • 2 tsk ostindisk karry
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt

Pynt

  • karse

Hertil

  • 500 g stegt kød fx. skinkeschnitzler

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Kom kartoffelskiverne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 9 min. Hæld kartoflerne i en sigte og brus dem over med koldt vand.

Dressing

Rør fraichen sammen med de øvrige ingredienser. Vend de afdryppede, lune kartoffelskiver i dressingen og smag til. Stil kartoffelsalaten tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Tip

I stedet for at finthakke løg og asie kan de blendes sammen med asielage i ca. 1 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8550 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 33 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 16 %
Print