Kartoffelsuppe med bacon og gremolata
30 min

Kartoffelsuppe med bacon og gremolata

Nem kartoffelsuppe med sprøde baconstykker og gremolata af citronskal, persille og forårsløg. En simpel hverdagsforret, som også kan laves som hovedret med lidt ekstra grønt ved siden af.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsuppe med bacon og gremolata

Nem kartoffelsuppe med sprøde baconstykker og gremolata af citronskal, persille og forårsløg. En simpel hverdagsforret, som også kan laves som hovedret med lidt ekstra grønt ved siden af.

Antal portioner
  • 125 g bacon i tynde skiver

Gremolata

  • 100 g forårsløg i meget tynde ringe
  • 2 dl grofthakket bredbladet persille
  • 3 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 liter Karolines Køkken® Mild Kartoffel Porresuppe
  • 25 g ristede, grofthakkede mandler
  • ¼ tsk sorte løgfrø
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g lunt groft brød

Fremgangsmåde:

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde - vend af og til. Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle.

Gremolata

Bland forårsløg, persille og citronskal sammen.

Bring suppen i kog under omrøring. Hæld den i 8 skåle og fordel gremolataen herpå. Knæk den stegte bacon i mindre stykker og drys det over sammen med mandler, sorte løgfrø og friskkværnet peber. Server straks med brød.

Tips

Sorte løgfrø kan også kaldes nigellafrø eller 'jomfru i det grønne'.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 36 %
Print